Beamer of tv scherm huren?

Een beamer huren is vaak nodig wanneer u een presentatie wilt geven aan een groep mensen en tv schermen niet toerekend zijn. Naast het feit dat het projectievlak van een tv kleiner is, zijn de kosten voor het huren van een tv scherm vaak duurder dan het huren van een beamer. Daarnaast kunt u een beamer zelf verplaatsen aangezien deze klein is en in een koffertje geleverd wordt zodat de beamer geen schade oploopt wanneer u deze huurt en tijdens de huurperiode wilt verplaatsen. Een tv scherm wordt geleverd in een flightcase inclusief statief en dient hierdoor automatisch vervoerd te worden met een bus of vrachtwagen. 
Het voordeel van een tv scherm huren ten opzichten van een beamer is dat een tv scherm minder last heeft van lichtinval. Daarnaast is het beeld van een tv scherm vaak scherper en zal de spreker of presentator niet door de projecte lopen tijdens het presenteren. 
 
 
 
 
 
 
Aansluiting bij een beamer

Tegenwoordig hebben laptops en tablets veel verschillende aansluit mogelijkheden, hierdoor is het belangrijk dat u de juiste aansluiting op een beamer heeft.  De laatste jaren zijn diverse aansluitingen voorbij gekomen gelukkig wordt tegenwoordig voornamelijk HDMI of VGA gebruikt voor het vertonen van beeld. Wanneer u een beamer huurt is het handig om aan te geven bij de verhuurder of u gebruik maakt van macbook. Macbooks zijn niet uitgerust met een vga aansluiting of HDMI aansluiting, u dient hiervoor dan ook gelijk een verloopje van thunderbolt naar HDMI te reserveren wanneer u een beamer huurt.
Als u niet helemaal zeker bent van de aansluiting die u nodig heeft hebben we hieronder een overzichtje van de verschillende aansluitingen gegeven. Als u een beamer huurt kunnen wij u natuurlijk altijd voorzien van een passend advies, hou hiervoor uw laptop bij de hand tijdens het reserveren. 

Presentatie

Het huren van een beamer wordt vaak gedaan voor een presentatie, wanneer u een beamer huurt kunt u uw presentatie op een groot scherm laten zien. Door de presentatie te vertonen op een scherm door middel van een beamer kunt u uw bezoekers verder meetrekken in uw presentatie. Als u veel gebruik maakt van plaatjes en video's in uw presentatie is het zeer raadzaam om een beamer te huren, zonder zullen veel mensen niet alles zien of kunt u dit helemaal niet vertonen.  U kunt diverse programma's gebruiken om uw presentatie weer te geven op de door u gehuurde beamer. Denk hierbij aan een powerpoint presentatie op uw windows laptop of een presentatie in elkaar gezet met Keynote op uw macbook.  Daarnaast is het zelfs mogelijk om exact uw beeldscherm te laten zien op de beamer, zodoende ziet u gelijk wat de bezoekers van uw presentatie zien.


Uitbreiden van de beamer

Wanneer u een beamer huurt bij Riddersma Events gaan wij ervoor om u volledig te ontzorgen. Hiermee bedoelen wij dat u zich geen zorgen hoeft te maken over de benodigde kabels en batterijen die u nodig heeft om naar wens te werken met de beamer. Standaard worden de beamers van Riddersma Events geleverd met de volgende zaken:
  • Een HDMI kabel van 1,5 meter
  • Een VGA kabel van 1.5 meter
  • Een stroomkabel voor het aansluiten van de beamer
  • Een verlengkabel voor de stroom
  • Een pointer zodat u niet bij de laptop hoeft te staan tijdens de presentatie.
Optioneel kunt u ervoor kiezen om de beamer te huren inclusief een audioset zodat u het geluid van video's ook kan laten horen aan de bezoekers. Is de zaal zo groot dat u versterking nodig heeft bij het spreken of bent u van nature een zachte spreker dan kunt u ervoor kiezen een headset erbij te huren. Wilt u hierober specifiek advies dan adviseren wij u contact op te nemen met onze verhuurafdeling om de mogelijkheden te bespreken met u. 
De verhuurafdeling is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 19:00 op telefoonnummer 0118 714 049.